Operations Manager op een Vakantiepark

  • Ommekeer
  • Langs de Vie
  • Niet alleen

In de herfst van 2016 kwam er een ommekeer, een grote kans in mijn en ons leven, ik werd gevraagd om als Operations Manager aan het werk te gaan op een groot vakantiepark (15 Ha) in de Franse Vendée. Natuurlijk pak je zoiets met beide handen aan. Ik tenminste wel. Ervaring genoeg, in het groen maar ook gebouwenbeheer, zwembaden en veel en veel meer.

Het vakantiepark is gesitueerd op een mooi terrein langs de rivier de Vie. Het heeft honderden kampeerplaatsen, de meesten worden in beslag genomen door verhuur units, mobile-homes of zoals men in NL zegt chalets of caravans. Ook vele verhuurtenten en enkele villa's staan voor onze gasten ter beschikking. Mijn verantwoordelijkheden heb je er al een beetje uit kunnen halen als je goed gelezen hebt. Ik ben verantwoordelijk voor al het groen, de velden, de bomen en planten maar ook voor de mobil-homes, het onderhoud, de reparaties en calamtiteiten. Dat geldt ook voor de tenten en de villa's. Tel daar het zwembad bij op en je weet dat mijn dagelijkse to-do-list behoorlijk lang is.

Natuurlijk kan en doe ik dit niet alleen. Buiten het seizoen om geef ik aansturing aan 2 tuinmannen en een klusjesman. Tijdens het seizoen, dat ruwweg loopt van mei t/m october, is mijn ploeg aangevuld met enkele siezoenswerkers tot wel 10 man en tijdens op- en afbouw tot 18 personen. Zo af en toe post ik hier een kort blog over het werk en het vakantiepark. Als je het blog leest kom je er vanzelf achter waar het park is en wat ik allemaal mag doen daar. Veel leesplezier.

Ik maak gebruik van cookies zodat ik jou een optimale website kan leveren. Verder lezen!