Jans Mulder

Ik zal mij even voorstellen. Mijn naam is Jans Mulder en ben in 1959 geboren in Assen en opgegroeid in Utrecht. Jans is in het westen nu niet bepaald een gangbare jongensnaam, makkelijk was het niet in een grote stad met zo'n voornaam. Zeker niet als je buurvrouw Jans heet, en haar zoon ook nog eens met een Jans getrouwd was. De moeder van Anton Geesink praktisch om de hoek woonde en ja, die heette ook Jans. Je snapt, verwarring alom.

Ik ben getrouwd met Joyce en samen hebben we een dochter, Evy. Sinds februari 2017 wonen en werken wij weer in Frankrijk, een land waar we vanaf 2012 ook al eens een kleine twee en een half jaar eerder hebben gewoond. Toen in de Alpen, op de Col de la Madeleine, wij beheerden toen een chalet/ en appartementencomplex in een skigebied. Tegenwoordig hebben wij een huis in Le Fenouiller, in de Vendée gevonden en werken in dezelfde plaats op een groot Christelijk vakantiepark met voornamelijk gasten uit Groot-Brittannië maar in geringe mate ook uit andere west/Europese landen. Mijn talenkennis kan ik hier mooi oppoetsen en bijhouden.

Werken op een camping of vakantiepark was niet echt een droom van mij toen ik een kleine jongen vol toekomstverwachtingen was, tekenaar wilde ik worden, ik kladderde het toenmalige buurthuis in de Vlijtstraat helemaal vol met wandschilderingen en het leek erop dat een grafische school het logische vervolg was, het lot besliste anders. Na een kortdurend avontuur van nog geen 3 jaar op een technische school in Utrecht hadden mijn ouders al snel door dat ze voor mij de verkeerde school hadden uitgezocht en stuurden mij, enkele weken na mijn 15e verjaardag al vroeg aan het werk, bij de Gemeente Utrecht startte ik een opleiding tot straatmaker. Dat verliep goed tot aan het derde en laatste jaar en ik niet tot de laatste lichting doordrong. Tijdens een periode van verschillende baantjes had ik al snel door dat ik er zonder diploma niet ging komen. Een avondopleiding op een toenmalige "Moeder MAVO" was het gevolg. Binnen 2 jaar had ik een Mavodiploma op zak waar ik nog niet veel mee kon. Via een open sollicitatie kwam ik weer bij de gemeente Utrecht terecht, eerst als straatveger maar nog geen jaar later zat ik als suppoost in het Utrechts Centraal Museum, daar zat ik tijdens mijn pauzes en gedurende de stille uren, mijn huiswerk voor een boekhouddiploma te maken. Na een klein jaar weer een jobrotation, nu naar Sport &Recreatie (S&R) als beheerder in een sporthal. In de vele jaren die ik bij S&R werkzaam was heb ik verschillende opleidingen in mijn beperkte vrije tijd gevolgd. Ik slaagde achtereenvolgens voor Beheerder Sportvelden, Manager Sportaccommodaties en was al begonnen aan een opleiding Sport Management die ik jaren later pas afrondde.

Tegen de tijd dat ik 25 jaar in gemeentedienst had gewerkt kwam Joyce met het idee om naar Limburg te verhuizen, naar de streek waar haar ouders en voorouders vandaan kwamen, in de buurt van Grijzegrubben. Daar werd, in september 2005 onze dochter geboren. Na een jaar als woonconsulent gewerkt te hebben startte ik een hardloopwinkel in Maastricht. Als denkbeeldig middelpunt van de Europese gemeenschap zou je denken dat een Hollander van boven de rivieren het daar makkelijk kan hebben? Niets is minder waar, de winkel werd niet gegund, een Hollander in Maastricht, een eigenwijze Hollander nog wel. Weinig klanten uit de regio maar wel veel uit België, mede door mijn wedstrijdverleden en bekendheid in het hardloopwereldje aldaar. Helaas bleek dat niet voldoende de boekhouding sluitend te houden. Na 3 jaar sloten we zelf de deuren van onze mooie shop en namen het verlies voor lief. Beter dat dan een zegel op de deur van een faillissement. Een domper op onze toekomstplannen maar stilzitten deed ik niet, ik werkte daarna via diverse uitzendorganisaties voor o.a. een Duits tuinbedrijf, diverse callcenters en de Rabobank Maastricht e.o.

Op een moment tussen twee banen klopte er via de mail iemand aan of ik (wij) geen trek hadden in een Frans avontuur. Voilà …. We zaten in de beheersfuncties. Na Frankrijk volgde Duitsland en weer Nederland. Tijdens mijn laatste job werd ik via via gevraagd om te komen praten over een baan als Operations Manager, mijn huidige functie hier in Frankrijk, en het leukste …. Joyce konden ze ook heel hard gebruiken, die hoeft thuis niet duimen te gaan zitten draaien. Samen werken we nu voor het Engelse Spring Harvest Holidays op een heel mooi vakantiedomein, Le Pas Opton genaamd. Vlakbij de Atlantische Oceaan waar het zomers heerlijk toeven is.

Meer over mij en mijn gezin lees je vast wel op deze site. Veel leesplezier …

Cijfertjes en feiten

 • Daar gaan we dan!
 • Lengte: 183 cm
 • Gewicht: was 103 kg (beetje te zwaar) Nu 96 kg
 • Ogen: Bruin
 • Haarkleur: Grijs
 • Opleiding: HBO
 • Beroep: Operations Manager
 • Talen: Engels, Duits, Frans en natuurlijk Nederlands
 • Hobby's: Schrijven, Koken, Hardlopen, ElliptiGO, Massage (gevend), de 2CV en nog veel meer
 • Best song: op dit moment The Riverboat Song van Ocean Color Scene
 • Meer favorieten en (on)hebbelijkheden kom je vanzelf op deze website tegen

Ik maak gebruik van cookies zodat ik jou een optimale website kan leveren. Verder lezen!