Schrijfwedstrijd

Mijn inzending aan een schrijfwedstrijd

In 2014, een tijd geleden alweer, deed ik mee aan een schrijfwedstrijd met als opdracht dat het verhaal niet meer dan 222 woorden mocht hebben. Verder was de opdracht geheel vrij. Het resultaat was een 3e prijs en een waardebon. Het is tot op heden mijn enige inzending geweest in een schrijfwedstrijd. Hieronder mijn inzending.


Voortgestuwd door een hoge golf om daarna onder getrokken te worden door de kracht van het onrustige zeewater. Opgetild en hard neergesmeten. Ronddraaiend in een kolk stoot het tegen een ver in zee staande peiler van de pier. Het strand zou al in zicht moeten zijn. De laaghangende bewolking en regen laten niet toe dat je vanaf zee, kustlijn en duinen ziet.

Een groepje hardlopers rent langs de vloedlijn, hoofd en bovenlichaam naar voren, tegen de wind in, met de klep van de pet diep over de ogen getrokken om zandstralen van wimpers en wenkbrauwen te voorkomen. Een uitgelaten hond doet, na eerst een paar flinke happen zand genomen te hebben en zich de regen van zich afschuddend, zijn behoefte voor de deur van een verlaten strandtent. Zijn bazinnetje wacht geduldig een eind verderop, bij een als verzamelpunt dienende strandpaal.

De laatste 100 meter naar het strand, het moet kunnen. Een makkie, zeker na de vele zeemijlen die het heeft afgelegd. Gewoon even plat met de buik op de branding laten meevoeren en zorgen dat het vanaf de hals droog blijft. Nog even en dan gewoon blijven liggen, het wordt weer meegenomen door de branding, terug een stukje de zee in. Nog een laatste poging. In het bruisend sop van een laatste golf laat het zich op het strand neervlijen. De flessenpost.


Geef dit verhaal een waardering door met je muis over bovenstaande stippen te gaan en op het symbool met de door jou gegunde punten te klikken.


Ik maak gebruik van cookies zodat ik jou een optimale website kan leveren. Verder lezen!