Beginregel 3

En weer een beginregel als oefening, dit keer The Catcher in the Rye van JD Salinger.


‘Ok, je wilt het echt horen, je wilt echt weten waar ik geboren ben, waar ik opgegroeid ben en een waardeloze jeugd heb gehad, verwaarloosd door mijn ouders die totaal geen tijd voor mij hadden en meer van dat David Copperfield gezwets.


‘Ok, je wilt het echt horen, je wilt echt weten waar ik geboren ben, waar ik opgegroeid ben en een waardeloze jeugd heb gehad, verwaarloosd door mijn ouders die totaal geen tijd voor mij hadden en meer van dat David Copperfield gezwets. Ik denk niet dat ik je dat allemaal aan je neus ga hangen, je kunt niets met die halve waarheden’, Willem sloeg zijn ene been over de ander om maar het idee te hebben iets te kunnen gaan verzitten.

‘Zoek dat zelf maar uit, graaf maar lekker in mijn jeugd, ik laat niets los’, zei hij stuurs en sloeg de armen over elkaar. Wat denken ze wel, hij kwam zich alleen maar inschrijven omdat zijn moeder constant aan zijn hoofd zeurde. Het werd zo langzamerhand tijd dat hij op zichzelf ging wonen, een vrouw zocht om een gezin mee te stichten en meer van die onzin. Ze hadden het toch goed samen, hij bracht het geld binnen en moeder zorgde voor het huis, zover ze kon. OK, ze was al in de 70, nou en? De laatste paar jaar was ze er eindelijk voor hem. Sinds de dood van vader leek het of ook zij bevrijd was van zijn tirannieke bewind, alsof de hele wereld om hem draaide.

Nu zat hij hier tegenover die blonde dame, blond? Ook dat zal wel kunstmatig zijn, net als haar iets te volle lippen en het te veel aan make-up. Hoe oud zou ze zijn? Hij schatte dat ze minstens van zijn leeftijd moet zijn, of ouder. Alles gemaskeerd, alsof mannen haar aantrekkelijker vinden als ze er uitziet als een vrouw van midden 30 terwijl ze echt wel rond de 50 moet zijn, de weinig zichtbare rimpels in haar hals onder haar kunstig geknoopte modieuze sjaal zeggen genoeg.

‘Om een match te kunnen maken heb ik echt wel meer nodig dan alleen een geboortedatum en de wetenschap dat u van het mannelijk geslacht bent’, probeerde de vrouw aan de andere zijde van het bureau, ‘Uw beroep bijvoorbeeld, wat doet u voor de kost?’. Met een glimlach voegde ze er aan toe; ‘Een indicatie van uw inkomen is ook heel belangrijk om te weten, de kandidaten die wij voor u uitzoeken zijn naast een echtgenoot ook op zoek naar een beetje financiële zekerheid’.


Geef dit verhaal een waardering door met je muis over bovenstaande stippen te gaan en op het symbool met de door jou gegunde punten te klikken.


Ik maak gebruik van cookies zodat ik jou een optimale website kan leveren. Verder lezen!