Sporten

26 maart 2017

Een sport beoefenen. Vroeger deden we dat ietwat actiever dan heden ten dage. Evy skiet (eventjes) niet (meer). Joyce bewoog tot voor kort ook veel te weinig en ik??? Van hetzelfde, bijna niets meer. Daar moest maar weer eens verandering in komen vonden we enkele weken geleden al. Ikzelf probeerde weer eens rustig te gaan rennen maar helaas, op een nacht, onderweg naar het toilet verstapte ik me op en over Evy's hardloopschoenen (ja ja). Een pijnlijke knie tot gevolg. Terwijl ik al een kleine 3 weken onderweg was in een opbpouwschema'tje. Later nog maar weer eens geprobeerd maar de knie protesteerde te heftig. Iets anders doen dan maar.

Ondertussen zijn we al een dikke 7 weken in Frankrijk en hebben we heel voorzichtig, alle drie het sporten weer opgepakt. Om maar met mezelf te beginnen, ik heb de mountainbike en de Elliptigo uit de garage gehaald en trap zo nu en dan ( 3 X in de week) een rondje door de omgeving. Het is hier niet echt vlak met korte klimmetjes en even lange afdalingkjes, dus inspanning genoeg. In Frankrijk zie je weinig aangelegde fietspaden maar in de omgeving van de oceaan kun je tientallen kilometers ver fietsen, rennen of de combinatie op de Elliptigo en dat allemaal over veilig en mooi aangelegde "Itinéraires à vélo", fietspaden dus. Zo ver ben ik nog niet, dat ik de kustlijn kan volgen naar Sable d'Olonne of de andere kant op naar de stranden van Saint Jean de Mont. Eerst kilometers maken en de omgeving verkennen op veilige (fiets)paden op de MTB of op de GO. Dat lukt aardig. Door al dat beweeg ben ik al een kleine 5 kilo kwijt en er mag nog wel meer af.

Joyce en Evy zoeken het dichterbij het tijdelijk huis en rennen 3 à 4 keer per weerk een half uur of meer over de camping en langs de oever van de Vie (rivier waar de camping aan ligt). Vooral voor Evy is het knap dat ze het al weken volhoudt. Vooral omdat ze zegt dat hardlopen aan een stuk maar saai is. Haar conditie en die van Joyce houden ze goed op pijl zo. Tijdens de zomer gaan we alle drie eens kijken of we ons ergens aan kunnen sluiten, een atletiekvereniging of wie weet, een heel andere en nieuwe sport.
A bientôt

Ik maak gebruik van cookies zodat ik jou een optimale website kan leveren. Verder lezen!