To the one I love

Jans Dinsdag, 26. Januari 2021 door Jans

Verlangen

Onderstaand is overgebleven uit het verhaal wat ik aan het schrijven ben. Het is dus niet waar gebeurd, ook niet bij mij :-)

Ik heb het uit het verhaal gelaten en wil het wel delen hier op mijn website.

Het antwoord op onderstaande brief staat hier

Een lang verhaal ...

Liefste Annechien,

Ik heb deze brief al minimaal duizend maal geschreven, doorgescheurd, weer uit de prullenbak gehaald en opnieuw begonnen, minimaal duizendmaal. Vanaf nu streep ik niets meer weg, kras ik niets meer door. Ik bespeur, nee ik voel dat ik er toch niets aan kan veranderen aan wat ik denk, van je vind en voor je voel.

Een klein half jaar geleden zag ik je voor het eerst, en daarna, als bij herhaling elke dag weer. Je bent zonder twijfel een van de meest mooie vrouwen die ik heb mogen aanschouwen. Weet je nog hoe het allemaal tussen ons begon? Stomverbaasd was ik die eerste keer, ik stond in de keuken een kop koffie in te schenken toen ik je stem hoorde, klaterend als de beek hier achter het huis. Je las iets voor vanaf papier, ik verstond de helft niet maar hoorde je mijn naam noemen. SNEEK. Mijn naam, SNEEK, en mijn voornaam moet je ook genoemd hebben en zal ik waarschijnlijk door het gepruttel van de koffiemachine niet gehoord hebben. Met de koffiemok in mijn handen kwam ik nieuwsgierig en glimlachend de woonkamer in, je stond daar nog steeds, het papier in de hand als bevroren te wachten tot je collega op het scherm het van je overnam. Je keek me recht in de ogen, zonder ook maar een woord te zeggen en ik smolt als sneeuw voor de zon. Jij in je mauve leren mantelpakje, alsof het met een verfroller over heel je lichaam was gerold. Ik wist genoeg. Er was geen ontkomen meer aan alhoewel ik 's avonds, tussen acht en half negen, als je weer volop in beeld bent, en op de opnamevloer van links naar rechts heen en weer dartelt, van onderwerp naar onderwerp. Mijn familieleden zien me dan kijken naar jou, en ze stellen dan automatisch de vraag of ik je leuk vind. Ik heb dat lange tijd ontkent maar op een gegeven moment heb ik het eruit gegooid en heel hard geroepen, JA, ik vind Annechien een wereldvrouw en JA, ik ben verliefd op haar en weet je wat? Zij op mij! Dat laatste vonden ze wel wat vreemd vertelde mijn moeder laatst, maar ik trek me daar niets van aan, wij weten beter toch?

Laatst las ik ergens op het internet dat ze je eigenlijk wilden verbieden om met die hoog gehakte schoenen het Journaal te presenteren. Het zou slecht zijn voor je voeten en je rug. Ze zouden je liever zien in een paar platte comfortabele exemplaren van Puma, Nike of desnoods Birkenstock. Die staan misschien geweldig bij die jonge meiden in hippe koffietentjes waar je uit honderd verschillende bonen de juiste mag kiezen waarmee ze dan een cappuccino of latte macchiato voor je brouwen. Tenminste, als je volgens hen de juiste melk erbij aangewezen hebt. Alsjeblieft, blijf ze dragen die hoge hakken en geloof me als ik je vertel dat het allemaal wel meevalt. Ik heb het er met mijn fysiotherapeut over gehad en hij vertelde dat het echt niet zo is dat al die dames op hoge hakken ook allemaal vergroeide tenen, geknakte ruggen en kuiten met verkorte spieren hebben en bij hem voor de deur staan. Die schoenen staan je machtig mooi, maar als je pijn in je voeten krijgt mag je van mij thuis ook wel platte schoenen dragen, natuurlijk. Gewoon om zeker te zijn dat je er vanwege die hoge hakken geen klachten aan overhoudt.

Maar voor ik verder afdwaal wil ik je de reden van mijn schrijven openbaar maken. En zoals ik al eerder aanhaalde, zonder delen van de tekst te wijzigen of door te strepen. Na al die maanden wordt het misschien eens tijd elkaar meer en beter te leren kennen? In mijn dromen zie ik je hoopje kleren al aan het uiteinde van ons bed, voel ik je armen om me heen en laat je mijn zorgen verdwijnen. Bouwen we mijn eenpersoonsbed om tot ons eigen Chateau waarin ik zorg dat alles veilig en warm is.

Wat denk je, verlang je niet naar hetzelfde?

X

Ik gebruik cookies om mijn website te optimaliseren en jou de best mogelijke online ervaring te bieden. Door op "Alles toestaan" te klikken ga je hiermee akkoord. Meer informatie en de mogelijkheid om individuele cookies toe te staan ​​vind je op mijn Privacyverklaring. Wil je jouw voorkeuren zelf instellen? Ga dan naar mijn Cookie-voorkeur-pagina.