Hello Honey, Are You There

Jans Zondag, 9. Mei 2021 door Jans

Are you there?

Het is één groot zinkgat waar ik in terecht kwam, een waar ik niet makkelijk uit kon klimmen bleek al snel. Waar ik ook niet uit wilde komen. Voor mijn gemak zette ik maar een luie stoel in het gat en liet de wereld boven mijn hoofd gewoon doorrazen.

Met tussenpoos in twee dagen het 416 bladzijden tellend verhaal “Hello Honey Are You There?”, van Elly van Driel uitgelezen. Met enkele bijlagen om het een en ander "tastbaar" te maken een nieuwsgierig makend verhaal van in totaal 424 kantjes. Een op waarheid gebaseerd relaas met Pam (Elly zelf) in de hoofdrol.

Ik bleef de pagina’s benieuwd naar de volgende stap in de conversatie met George en natuurlijk de reisbestemmingen omslaan. Ze nam mij hoofdstuk voor hoofdstuk aan de hand mee door Argentinië, Chili, Paaseiland, Peru en nog meer exotische bestemmingen in Zuid-Amerika.

Bladzijde voor bladzijde bleef ik mij verwonderen over haar reis door de verschillende landen van het contingent, maar meer nog over de manier waarop ze benaderd werd door George, een scammer, een oplichter. Een internetfraudeur. Mij verbazend dat ze er in eerste instantie met de ogen open in loopt. De haar aangeboden linkjes naar toepasselijke songs hoefde ik niet apart op te zoeken, ik kon ze minstens neuriën. Voordat ik het wist was ik al vele hoofdstukken onderweg.

Gaande het verhaal komt toch het besef dat het zo niet verder kan en haar gezond verstand het wint van het fijne gevoel dat verliefd zijn je kan geven. Ik las het met af en toe een glimlach en voelde het verdriet van liefde die er helemaal niet bleek te zijn. Natuurlijk ga ik hier niet het hele verhaal weggeven. Je moet het zelf gaan lezen, en wijzer worden. Dat ook natuurlijk. Maar meer nog genieten van het verhaal zelf. Een met een verrassend eind.

Het boek is te bestellen op de website van Elly zelf www.ellyvandriel.nl maar o.a. ook via Hebban.nl, bol.com, Amazon.com en natuurlijk bij je plaatselijke boekhandel.

Ik gebruik cookies om mijn website te optimaliseren en jou de best mogelijke online ervaring te bieden. Door op "Alles toestaan" te klikken ga je hiermee akkoord. Meer informatie en de mogelijkheid om individuele cookies toe te staan ​​vind je op mijn Privacyverklaring. Wil je jouw voorkeuren zelf instellen? Ga dan naar mijn Cookie-voorkeur-pagina.