ATB of MTB

Jans Zaterdag, 26. December 2020 door Jans

Ik moet maar weer gaan fiesten

Lekker van me aftrappen

De titel zegt het al een beetje. Misschien moet ik me toe gaan leggen op de ATB of MTB, mountainbiken dus. De fiets heb ik al, een overjarige maar nog steeds heel mooie Jan Janssen fiets, model Nerox. Zwart van kleur met een mooie groep (versnellingen e.d.) er op. Pas nagekeken dus rijklaar en uitermate geschikt voor een beetje "endurance" op de bos- en veldpaden hier in het hoge noorden.

Hoe kom ik er bij om er over na te denken te gaan fietsen? Dochterlief schaatste in de 11Stedenhal in Leeuwarden haar trainingsrondjes, skiet vrijdag 's avonds op de indoorbaan bij Skischool Drachten en zondagochtenden op de outdoor kunststofbaan in Wezuperbrug bij de Drentse Skivereniging.

Zij zocht een alternatief toen de lente er aan kwam. En ja, zij wilde graag gaan MTB'en, of ATB'en, weet jij het verschil? :-) Al weer een jaar of twee jaren gaan we wekelijks met haar naar het noorden van de provincie Drenthe waar een heuse jeugdafdeling van drie samenwerkende mountainbike verenigingen de handen ineen hebben geslagen en een heuse jeugdopleiding hebben opgezet. En daar heeft ze haar zinnen op gezet. Tsja, wat te doen met een sportieve dochter die kennelijk haar ei niet kwijt kan in teamsporten? Dan wordt het naast schaatsen, skiën ook fietsen in plaats van met de vriendinnen naar de voetbal, korfbal, hockey, paardrijden, tennis en meer van die "halfzachte" sporten, zoals zij ze noemt.

Voor mij zou het goed zijn om ook af en toe met haar mee te gaan fietsen. Hardlopen komt nog niet meer van de grond bij mij. Dus waarom niet de fiets erbij pakken en als dochterlief haar rondjes rijdt in de bossen en rondom Roden, Norg of hier in de buurt van Marum zelf in het zadel ook de omgeving te verkennen? Kan ik mooi mijn conditie weer verbeteren en genieten. Ik weet zeker dat Joyce haar eigen Jan Janssen Nerox ook uit de schuur gaat halen. Wordt zeer zeker vervolgd.

Ik gebruik cookies om mijn website te optimaliseren en jou de best mogelijke online ervaring te bieden. Door op "Alles toestaan" te klikken ga je hiermee akkoord. Meer informatie en de mogelijkheid om individuele cookies toe te staan ​​vind je op mijn Privacyverklaring. Wil je jouw voorkeuren zelf instellen? Ga dan naar mijn Cookie-voorkeur-pagina.