Pasen 2017

18 april 2017

Zo, het Paasweekend hebben we ook weer overleefd. Ik heb de vrije dagen goed benut door dagelijks met de bij Elliptigo Benelux aangeschafte 8C op stap te gaan om de wijde omgeving verder te verkennen op veilige (fiets)paden (straks ga ik weer). Vrije fietspaden zijn zeldzaam in Frankrijk maar in enkele streken, zo ook hier in de Vendée en dan speciaal langs de kust vind je kilometers lange paden, waar je veilig kunt rennen, fietsen of in mijn geval met het groene racemonster op pad gaan. Ik kom hier tijdens de trainingen geen andere Elliptigo tegen, jammer. Wel heb ik veel bekijks, dat snappen jullie wel? niet alleen van de vele hardlopers/sters maar ook van wielertoeristen. Nog vaker wordt ik vanuit een auto gefotografeerd, nagekeken en -gewezen. Heel stiekem maak ik zo wel reclame voor ElliptiGO France ;-)

Natuurlijk hebben we afgelopen weekend ook de traditionele eieren beschilderd en verstopt, en natuurlijk gevonden, verder hebben we ons tegoed gedaan aan een Paas/Kaasfondue, en andere lekkernijen. Op de bank hangend wat films gekeken (op verzoek van Evy, Harry Potter 4 want die heeft ze net uitgelezen en Lord of the Rings 1). En natuurlijk moest en zou Evy naar de oceaan om daar op de rotsen rond te hangen, te klauteren en naar droog gekomen waterplanten en achtergebleven vis of krabjes te kijken.

De werkweek is alweer in volle gang en mijn "worklist" wordt almaar langer. Morgen op pad om eenjarige plantjes in te slaan bij de supermarkten in de regio. En dan hebben we het niet over enkele tientallen maar over honderden en honderden plantjes om de ontelbare "hanging baskets" hangende bloembakken hier op het vakantiepark mee te vullen. Ook kan ik dan meteen op pad om planten aan te schaffen om twee grote borders naar eigen ontwerp in te richten. Over dat alles, en nog veel meer zal ik zeker later uitgebreid berichten.

Ik maak gebruik van cookies zodat ik jou een optimale website kan leveren. Verder lezen!