Naar school

3 maart 2017

Alweer bijna 4 weken in Frankrijk en eindelijk komt er wat schot in de vele aanvragen van ons om antwoorden en acties uit het bureaucratische systeem hier te halen. Een afspraak met de bank voor een persoonlijke bankrekening is aanstaande, verzekeringen zijn in aanvraag en ons definitieve contract wat betreft het huis is onderweg (een voorlopig was al getekend), tussen nu en 2 weken moet dat in orde zijn. Een heel belangrijke, de ondertekening van de financiële garantie voor het huis staat begin volgende week op het programma, eindelijk. Eind april staat dan de definitieve verhuizing op de agenda.

Ook eindelijk is de schoolgang van Evy een feit, gisteren (donderdag) een schrijven ontvangen van de "inspectie" en die middag meteen een afspraak op het collège gemaakt om haar in te schrijven. Het is, gelukkig voor ons alle drie, het "Collège P. Garcie-Ferrande à Saint Gilles Croix de Vie" geworden, een kleine 10 minuten wandelen of 3 à 4 fietsminuten van ons huis straks. a.s. Maandag mag ze naar school na 4 weken onbedoelde vakantie. Ze heeft natuurlijk niet stil gezeten, twee weken geleden hebben we een dik boek voor haar aangeschaft waarin alle opgaven van het "6ème" (6e klas) staan. Daarin heeft ze vooral haar Frans proberen op te halen, een beetje Engels geleerd en veel, heel veel "mathématique" gemaakt, rekenen/meetkunde/wiskunde. Ze zal in het weekend denk ik wel een stukje op haar FB pagina gaan plaatsen, ik zal het haar vragen, daar kan ze in eigen woorden vertellen over haar nieuwe school.

Mijn werk hier gaat gestaag, op dit moment ben ik meestal alleen buiten aan de slag en dan vooral om de aanplant te inventariseren en in kaart te brengen, maar ook af en toe naar de groothandel om bestellingen te plaatsen voor o.a. een nieuw door ons zelf te plaatsen hek van 65 bij 2 meter, inclusief de palen. Een leuke klus voor als vanaf volgende week maandag mijn onderhoudsploegje wordt aangevuld tot een ware onderhoudsploeg. Totaal een man of 10, bijna allemaal Franstalig maar ook een enkele Engelstalige, allen met een (seizoen) contract van een maand of zes, met mij als 'Olandais erbij maakt het wel een wereldbedrijf hier. Wist je dat er vanaf half juni tot en met eind augustus er hier over de 60 mensen in dienst zijn? Van de algemeen manager (the big boss), de schoonmaakploeg, een recreatie/animatieteam tot wel 30 personen, het bar- en kantinepersoneel, de receptie en ik als Responsable des operations (Operations Manager) met mijn team van onderhoud en groenvoorziening.

Joyce begint a.s. maandag aan haar eerste werkdag als "Administrateur du camping". Zij krijgt ook een hele puist werk op haar bord weet ik al, ze mag veel coördineren, notuleren, archiveren en zal zich daarnaast veel mogen bezighouden met wet- en regelgeving. Ik geeft het haar te doen want in bureaucratisch Frankrijk gaat het anders dan in ons goede oud en vertrouwde Pays Bas. Een voorbeeldje? In de Vendee mag een camping straks niet meer vanaf de openbare weg zichtbaar zijn, caravans, tenten en huisjes zullen dus, vanaf de openbare weg, op een kunstmatige manier uit het zicht onttrokken moeten worden. En het werk en de kosten daarvan? Daar gebben ze het niet over. Gelukkig is dit vakantieoord al mooi verstopt achter dennen, palmbomen, struiken en ander groen, en de mooie entree helpt daar ook een handje aan mee.

Ik maak gebruik van cookies zodat ik jou een optimale website kan leveren. Verder lezen!