De keuring

4 april 2017

De APK keuring, maar dan van ons als nieuwe werknemers bij een bedrijf. Meer bepaald een medische aanstellingskeuring, en nee .... geen "aanstellerskeuring" :-) Vandaag hebben we allebei (Joyce ook) een bezoek mogen brengen aan een "Mèdicine du travail de l'enterprise", ik denk vrij vertaald een bedrijfsarts, maar dan ietsje meer gezien de praktijk waar we verwacht werden.

In Frankrijk is het vrij normaal om bij een vaste aanstelling, waar dan ook een medische keuring te ondergaan. De onze stond voor vandaag gepland. Fris gewassen met een nieuw gestreken schone onderbroek aan togen we deze middag naar St.- Gilles om ons te melden bij de praktijk van Dr. Patrick Clement Dit Pontieu. Hemzelf hebben we niet gezien, wel zijn assistent arts en een verpleegster. Beiden zeer aardig en opvallend rustig. Blijf dat maar eens als ik me moet ontkleden dames (hahaha).

Ze stelden mij, en naar ik van Joyce hoorde ook haar zeer op ons gemak en lieten ons allerlei testjes ondergaan. Niets bijzonder, gewoon wat kniebuigingen, een paar keer kuchen en verder van een gehoor- tot aan de ogentest, van even op de weegschaal tot aan de bloeddruk- en hartslagmeter. We waren meer dan fit en ikzelf whoop, whoop, whoo ..... 6,5 kilo afgevallen vanaf begin februari. Van de verpleegster kreeg ik een dik compliment voor mijn fysieke gesteldheid. Een vent van 40 doet niet voor mij onder, zei de vriendelijke dame mij. Wat wil je nog meer?

Beiden een dik compliment ook voor mijn Franse taal, want er werd heel wat gevraagd aan mij over o.a. mijn gezondheid, ziekten, welzijn en veel meer. Nu weer aan 't werk, voordat ik echt naast mijn schoenen ga lopen.

Ik maak gebruik van cookies zodat ik jou een optimale website kan leveren. Verder lezen!